De wedstrijd tussen Nice en Olympique Marseille in de Franse competitie is zondagavond volledig uit de hand gelopen. Spelers en supporters gingen op de vuist.

Een kwartier voor tijd hadden spelers van Marseille er genoeg van dat ze bij het nemen van een hoekschop werden bekogeld door fans van de thuisclub.

Dimitri Payet, speler van Marseille, werd geraakt door een flesje. Toen hij het flesje teruggooide, sprongen een aantal supporters in de Allianz Arena over de balustrade om de middenvelder aan te vallen.

Payet moest geëvacueerd worden door de stewards en ook coach Jorge Sampaoli moest tot kalmte aangemaand worden. De wedstrijd werd stilgelegd. Ook Luan Peres (ex-Club Brugge) en Matteo Guendouzi werden geraakt door de fans.

De voorzitter van Nice, Jean-Pierre Rivère, sprak met een microfoon de fans toe in de hoop de kalmte terug te brengen.

Nice leidde op het moment dat het duel werd stilgelegd met 1-0. De spelers van Nice en de wedstrijdofficials keerden bijna anderhalf uur na de onderbreking terug op het veld, maar de spelers van Marseille weigerden dat te doen. De wedstrijd kon bijgevolg zondagavond niet worden hervat.