Nainggolan is rijbewijs kwijt na te snel rijden onder invloed
Foto: BELGA

Radja Nainggolan is zijn Antwerps voetbalavontuur gestart met een fikse valse noot. De kersverse aanwinst van R. Antwerp F.C. is zaterdagavond zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijtgespeeld nadat hij aan de kant was gezet in de Antwerpse binnenstad. Dat is bevestigd aan de redactie van Het Nieuwsblad.

Nainggolan reed in zijn Italiaanse sportwagen met snelheden van meer dan honderd kilometer per uur over de Scheldekaaien. Hij legde bovendien een positieve ademtest af.

Hij is daardoor zijn rijbewijs alvast voor vijftien dagen kwijt.

Op zijn eerste persconferentie begin deze week beweerde Nainggolan nochtans een voorbeeldfunctie te willen opnemen. ‘Ik wil gewoon deze club helpen om nog groter te worden dan ze al is. En mijn ervaring delen met de jonge gasten. Hen de juiste mentaliteit bijbrengen ook, want in België zie je geregeld jonge kerels ­zichzelf kwijtspelen doordat ze slecht ­omringd zijn’, luidden zijn woorden maandag nog.

De club wenst pas later officieel te reageren nadat ze met de speler gesproken heeft, maar veroordeelt alvast dergelijk gedrag. De misstap van Nainggolan zal dit weekend nog geen gevolgen hebben: Antwerp krijgt rust in de Jupiler Pro League wegens de kwalificatiewedstrijden voor de Europa League. Donderdag werkt Antwerp thuis de terugwedstrijd af tegen Omonia Nicosia. Het verloor de heenmatch op Cyprus met 4-2.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in