Molotovcocktails naar binnen gegooid bij Nederlandse journalist
Themabeeld.

Woensdagnacht zijn meerdere molotovcocktails door het raam naar binnen gegooid bij journalist Willem Groeneveld. De hoofdredacteur van de Groningse stadsblog Sikkom kreeg al vaker te maken met bedreigingen. De politie onderzoekt het incident.

De molotovcocktails die woensdagnacht bij Willem Groeneveld werden binnengegooid, veroorzaakten in huis een kleine brand. Groeneveld en zijn partner konden het vuur snel doven en bleven ongedeerd. De politie onderzoekt het incident en neemt de zaak ernstig, zo is bevestigd aan verschillende Nederlandse media. De journalist is hoofdredacteur van de Groningse stadsblog Sikkom.

Het is nog niet bekend waarom onbekenden het op Groeneveld gemunt hebben. Eerder werden de adresgegevens van de Groningse journalist wel al tegen zijn wil gedeeld op het internet, schrijft Dagblad van het Noorden. In 2019 werden de ruiten van de journalist al een keer ingegooid.

Sikkom omschrijft zich als ‘de plek voor jongeren uit Groningen voor nieuws, opinie, columns, zin en onzin.’ De site brengt op vranke wijze verslag uit van het lokale nieuws. ‘Twintigtal demonstranten demonstreert vreedzaam bij GGD-prikbus in Paddepoel. Vaccin is gentherapie en meer van dat soort gelul’, kopt een recent artikel op typerende wijze. Eerder verschenen ook al kritische stukken over malafide praktijken bij verhuurbedrijven.

In juli werd Nederland nog opgeschrikt door de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Nederlands bekendste misdaadverslaggever werd op klaarlichte dag neergeschoten in Amsterdam. Hij overleed later aan zijn verwondingen.