US Open - titelverdediger Dominic Thiem mist de rest van het seizoen vanwege een polsblessure
Dominic Thiem tijdens de finale van de Italian Open. Foto: AFP

Dominic Thiem (ATP 6) zal zijn titel niet verdedigen op de komende US Open (30 augustus-12 september). Dat maakte de 27-jarige Oostenrijker woensdag zelf bekend op sociale media. Hij zal in 2021 niet meer in actie komen. Thiem sukkelt nog steeds met de pols.

‘Ik ben heel teleurgesteld dat ik mijn titel niet kan verdedigen, maar ik ben niet hersteld van de polsblessure die ik in juni in Mallorca opliep’, legde hij uit in een boodschap op sociale media. Hij miste door die blessure ook al Wimbledon.

‘De voorbije zes weken heb ik medisch advies ingewonnen, een polsbandage gedragen en oefeningen gedaan om in conditie te blijven. Mijn herstel verliep goed, maar vorige week voelde ik bij een slag op training opnieuw pijn. Na onderzoek werd duidelijk dat mijn pols meer tijd nodig heeft. We gaan nu een conservatieve behandeling volgen. Dat betekent dat het herstelproces opnieuw begint. Het was een moeilijke beslissing, maar ik moest dit doen. Ik heb nog een lange carrière voor me en het is belangrijk geen risico’s te nemen.’

Vorig jaar pakte Dominic Thiem in New York zijn eerste grandslamtitel. Eerder zei ook de Zwitser Roger Federer (ATP 9) al af voor de US Open. Hij moet opnieuw aan de knie geopereerd worden.