Bruno De Groote verlaat dEUS na beroerte, Mauro Pawlowski depanneert
dEUS met Bruno De Groote (centraal). Foto: Wim Kempenaers

Gitarist Bruno De Groote, die vorig jaar een beroerte kreeg, speelt niet langer bij de Belgische rockgroep dEUS. Hij speelde sinds 2018 bij de formatie rond Tom Barman. Mauro Pawlowski, die eerder al twaalf jaar gitarist was bij dEUS, vervangt hem voor de komende optredens. Dat heeft de groep zelf aangekondigd op Facebook en Instagram.

‘Vorig jaar kreeg Bruno helaas een beroerte en zijn leven als gitarist in een rockband leek plots verre van ideaal’, schrijft dEUS. ‘Dit jaar hebben we samen als band besloten dat het het beste is om onze eigen weg te gaan. Bedankt Bruno voor alle fantastische tijden die we samen beleefd hebben.’

Tom Barman en de zijnen kondigen op Facebook en Instagram meteen ook de terugkeer van dEUS-icoon Mauro Pawlowski aan. ‘dEUS zal komende zaterdag spelen op Leuven Air. Mauro Pawlowski zal zich bij ons voegen op gitaar voor een aantal shows.’ Ook op Crammerock op 4 september is Mauro van de partij.

Mauro was van 2004 tot en met 2016 al gitarist bij de Belgische rockgroep bekend van onder meer de hits ‘Roses’, ‘The Architect’ en ‘Quatre Mains’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig