Meisje (3) overleden na aanrijding op kermis

In Merchtem is een meisje van drie jaar overleden nadat een auto op haar inreed.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14 uur op het kruispunt van de Kattestraat met de August De Boeckstraat en de Stationsstraat, vlak bij de kermis die momenteel in Merchtem opgesteld staat.

‘Om een nog ongekende reden raakte een 65-jarige man uit Meise de controle kwijt over zijn stuur’, zegt de parketwoordvoerster Sabine Lievens. ‘Hij raakte daarbij een driejarig meisje uit Opwijk. Het slachtoffertje verkeerde door de aanrijding in levensgevaar en ze overleed kort nadien aan haar verwondingen.’

Volgens de verkeersdeskundige reed de bestuurder eerst een kermisattractie aan. Nadien raakte hij het meisje. De auto kwam een paar honderd meter verder tegen een gevel van een woning tot stilstand. De bestuurder raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Volgens het parket was hij niet onder invloed. Mogelijk werd hij onwel.

‘Het parket heeft ook een wetsdokter aangesteld om informatie in te winnen over de toestand en medische voorgeschiedenis van de bestuurder, om na te gaan of hij onwel is geworden’, klinkt het. ‘De politie zet nu het onderzoek verder, om te achterhalen of het om een vluchtmisdrijf dan wel om een noodlottig ongeval gaat.’

Burgemeester Maarten Mast van Merchtem besliste uit respect voor de nabestaanden alle muziek op de kermis stil te leggen.

Het meisje van drie, bijna vier, is afkomstig uit Opwijk en komt uit een gezin van drie kinderen.