Racing Genk is maatje te groot voor OH Leuven
Foto: belga

De Genkse fans kregen een snedig en snel combinerend RC Genk te zien. Voor de rust scoorde uitblinker Theo Bongonda. In de tweede helft liepen de Genkenaars vlot uit tot 4-0.

Al in de derde minuut lag de bal prompt achter OHL-doelman Rafael Romo in de netten. De voorzet van Gerardo Arteaga werd door Theo Bongonda met veel gevoel in de rechterhoek geplaatst. Negen minuten later ontsnapte OH Leuven aan de 2-0. Een doelpunt van opnieuw Bongonda werd afgekeurd door scheidsrechter Kevin Van Damme omwille van een voorafgaandelijke duwfout van Paul Onuachu. Een discutabele beslissing: op de beelden was te zien dat de Leuvense verdedigers Onuachu ook een flinke duw gaven.

Zeilen bij

OH Leuven moest alle zeilen bij zetten om het tempo van RC Genk bij te benen. Een schot hoog over van Thomas Henry was zo wat het enige wapenfeit van het team van Marc Brys waarin drie ex-RC Genk spelers een basisplaats hadden: De Norre, Dewaest en Schrijvers.

Marc Brys greep tijdens de rust in. Een bleke Barnabas Bese moest plaats ruimen voor de klassieke invaller na de rust: Mousa Tamari. De coach van OH Leuven wilde met de inbreng van de Jordaanse sneltrein op de flank meer druk naar voren zetten. John Van Den Brom haalde Mike Tresor, die in de eerste helft te weinig in het stuk voor kwam, naar de kant en bracht Kristian Thorstvedt in. De Noorse middenvelder testte in minuut 52 meteen de vuisten van doelman Romo. Henry kwam dicht bij de gelijkmaker.

Theo

Toch hing een tweede Genkse doelpunt in de lucht. Onuachu gaf Romo geen schijn van kans: 2-0. Vanuit een scherpe hoek waagde Bongonda enkele minuten later, tot twee keer toe, zijn kans. Telkens zat er een bezoekend been of doelman Romo tussen. Ito gaf dan maar het goede voorbeeld: in de 77ste minuut krulde hij de bal in de linkerhoek. Net voordien had Tamari - na een late rush - doelman Vandevoordt op zijn weg gevonden. De bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Met een subtiele vrije trap (gestifte lobbal) zonderde Eting Thorstvedt zich voor doel af. Hij legde de 4-0-eindstand vast. Voor RC Genk de tweede overwinning van het seizoen. Voor OH Leuven de eerste nederlaag in de campagne.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig