In de Palinckstraat in Deurne is vrijdagnacht een ontploffing geweest. Niemand raakte gewond, maar er is wel wat schade aan een woning in de straat. In september van vorig jaar openden onbekenden al het vuur op diezelfde woning.

Het incident vond rond 4 uur ’s nachts plaats. ‘De politie stelde uit voorzorg een veiligheidsperimeter in’, aldus woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. ‘Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse, net als het gerechtelijk labo voor sporenonderzoek.’

Bij de ontploffing is een soort zware voetzoeker of vuurwerk gebruikt. Dat zegt het Antwerpse parket, dat een onderzoeksrechter heeft aangesteld om de feiten te onderzoeken. Of er mogelijk opnieuw een link is met het drugsmilieu, zal nog moeten blijken. Bij de explosie raakte een gevel beschadigd, maar er vielen gelukkig geen gewonden.

In september 2020 werd het vuur geopend op hetzelfde pand in de straat, vlak voor het ingaan van de tweede dag van Operatie Nachtwacht. Het pand kon toen gelinkt worden aan Brahim E.M., geen onbekende in het drugsmilieu. Zijn schoonbroer Abdelilah El M. alias ‘Black’ werd eind december ook bij verstek veroordeeld tot acht jaar cel in het grote drugsdossier Makreel.

Nieuwe ontploffing schrikt Deurne op: woning vorig jaar al onder vuur genomen
Foto: bfm

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig