Coronacijfers blijven stijgen: bezetting intensieve zorg 40 procent hoger dan vorige week
Medewerkers testen op het coronavirus in het laboratorium van een ziekenhuis Foto: ROBIN UTRECHT

Het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van een coronabesmetting blijft stijgen. Ook het aantal geregistreerde infecties zit nog steeds in de lift. Het aantal overlijdens daarentegen blijft bijna stabiel. Dat blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 3 en 9 augustus, de recentste periode waarvoor geconsolideerde gegevens beschikbaar zijn, waren er dagelijks gemiddeld 1.787 besmettingen, een tiende meer dan de week eerder.

Het aantal tests daalde daarentegen met een tiende, tot iets minder dan 50.000. Gemiddeld waren er voorbije 7 dagen 51 ziekenhuisopnames per dag, een stijging met een derde.

Enkel het gemiddelde aantal overlijdens bleef relatief stabiel, in de periode van 3 tot 9 augustus, met 3,6 per dag (-4 procent).

Er liggen nu 475 patiënten in het ziekenhuis, bijna een derde meer dan de week ervoor. Op intensieve zorgen liggen er 132 patiënten, een stijging van 40 procent. Exact 71,6 procent van de totale bevolking is inmiddels minstens gedeeltelijk gevaccineerd, 65,2 procent is volledig ingeënt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in