Regen doet Kust-Express van NMBS de das om

De Kust-Express van de NMBS – de rechtstreekse reservatietreinen van en naar de kust – heeft tot dusver een ‘erg rustige start genomen’, aldus de NMBS, mede te wijten aan het slechte weer de voorbije weken.

De Kust-Express – die begin juli startte – moest in deze coronatijden onder meer voorkomen dat er bij goed weer veel te veel volk op de treinen richting de kust zat. Het wisselvallige regenachtige weer van de voorbije weken deed echter weinig dagjestoeristen op het idee komen een dagje naar de kust te sporen.

Omdat het de komende dagen wél erg zonnig weer wordt, herhaalde de NMBS woensdag dat mensen die naar de zee reizen best vooraf hun plaats op één van deze Kust-Express-treinen reserveren. ‘Reserveren kan tot een kwartier voor vertrek’, beklemtoont NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Op weekdagen rijden er ’s ochtends twee van deze reservatietreinen rechtstreeks van Brussel-Zuid naar Oostende en omgekeerd. In het weekend zijn er tien treinen die ’s ochtends vanuit Antwerpen-Centraal, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters en Luik naar verschillende plaatsen aan de kust vertrekken en ’s avonds terugkeren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig