Aantal ziekenhuisopnames blijft verder toenemen
Het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden. Foto: BELGA

Het aantal nieuwe opnames in de ziekenhuizen voor het coronavirus is op een week tijd, van 4 tot 10 augustus, met 22 procent gestegen, tot gemiddeld 47,4 nieuwe opnames per dag.

Er liggen nu 467 mensen in de ziekenhuizen, van wie 121 op intensive care liggen, een stijging met respectievelijk 27 en 29 procent. Dat blijkt woensdag uit de gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in de week van 1 augustus tot 7 augustus met 12 procent toegenomen, tot gemiddeld 1.755 besmettingen per dag.

Samen met de andere indicatoren stijgt ook het aantal overlijdens nog altijd, zij het dat de stijging daar minder sterk is. In diezelfde periode zijn er elke dag gemiddeld 3,4 overlijdens per dag gemeld, een stijging met 4 procent. In totaal eiste de pandemie in ons land al ruim 25.279 overlijdens.

Positieve tests

Er werden meer dan 51.000 tests uitgevoerd, waarvan er 3,8 procent positief bleek. Dat is een 0,6 procent meer dan in de voorgaande periode. Het totaal aantal testen nam wel met 6 procent af. Het reproductiegetal ligt woensdag op 1,18.

Tot slot blijkt uit de gegevens van Sciensano nog dat 8,21 miljoen mensen al minstens één prik van een coronavaccin kregen. Dat komt overeen met 71,3 procent van de volledige bevolking. Er zijn ook al 7,38 miljoen mensen volledig gevaccineerd (64,1 procent).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in