In het Antwerpse Putte is in de nacht van maandag op dinsdag een man om het leven gekomen toen een wagen tegen de gevel van zijn woning reed. De 20-jarige bestuurder is aangehouden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 2 uur op het kruispunt van de Bredestraat met de Kleinmannekensstraat.

Een wagen ging op het kruispunt rechtdoor in plaats van af te slaan, reed over het voetpad en door een haag en botste tegen de gevel van een woning.

De 78-jarige bewoner lag te slapen en kreeg brokstukken over zich heen toen een muur instortte als gevolg van het ongeval. De 20-jarige bestuurder kroop ongedeerd uit zijn voertuig, maar in de woning viel dus wel een dodelijk slachtoffer.

Het Antwerpse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man te snel en onder invloed van alcohol reed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

‘Na zijn verhoor, waarbij de twintiger zich de feiten niet herinnert, heeft het parket beslist om hem voor te leiden wegens onopzettelijke doding, dronkenschap, het rijden onder invloed en overdreven snelheid’, meldt het parket in een persbericht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig