Gemiddeld 45 ziekenhuisopnames per dag
Foto: Fred Debrock

Het aantal nieuwe opnames in de ziekenhuizen naar aanleiding van een vastgestelde besmetting met het coronavirus is in een week tijd, van 3 tot 9 augustus, met 17 procent gestegen, tot gemiddeld 44,7 nieuwe opnames per dag. Dat blijkt dinsdag uit de gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in de week van 31 juli tot 6 augustus met 12 procent toegenomen, tot gemiddeld 1.743 besmettingen per dag.

Er werden meer dan 52.000 tests uitgevoerd, waarvan 3,7 procent positief bleek. Dat is een half procent meer dan in de voorgaande periode.

Volg hier al het recente nieuws over het coronavirus

Er liggen nu 457 mensen in de ziekenhuizen, onder wie 118 op de afdeling intensieve zorg, een stijging met respectievelijk 25 en 22 procent.

Samen met de andere indicatoren stijgt ook het aantal overlijdens ten gevolge van covid-19, zij het dat de stijging daar minder sterk is. Tussen 31 juli en 6 augustus zijn er elke dag gemiddeld 3,4 overlijdens per dag gemeld, een stijging met 4 procent. In totaal eiste de pandemie in ons land al ruim 25.300 overlijdens door een vastgestelde besmetting met het virus.

Tot slot blijkt uit de gegevens van Sciensano nog dat 8,2 miljoen mensen al minstens één prik van een coronavaccin kregen. Dat komt overeen met 71,1 procent van de volledige Belgische bevolking. Er zijn ook al 7,3 miljoen mensen volledig gevaccineerd (63,7 procent).

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in