Belgian Cat Hanne Mestdagh gaat in Las Palmas basketten
Hanne Mestdagh in actie op de Olympische Spelen in Tokio. Foto: BELGA

Hanne Mestdagh gaat een nieuwe uitdaging in het buitenland aan. De Belgian Cat speelt volgend seizoen op Gran Canaria voor Las Palmas. Dat maakte de Spaanse club maandag bekend.

De 28-jarige Mestdagh verlaat Namen waar ze de voorbije drie seizoenen speelde. Het wordt haar derde buitenlands avontuur. Eerder speelde ze in de Verenigde Staten voor de Colorado State University (2011-2015) en in Duitsland voor Freiburg (2016-2017). In eigen land was ze verder nog actief voor Ieper, Sint-Katelijne-Waver en Castors Braine.

‘Ik ben heel blij nog eens in het buitenland te kunnen spelen, enkele jaren na mijn terugkeer naar België’, zei Mestdagh in een eerste reactie. ‘Dat wou ik graag nog eens proberen. Ik ben heel blij dat het in Spanje is, een van de beste competities in Europa. Las Palmas is een club met een grote traditie in Spanje. De club werkt goed met jonge speelsters en heeft gezonde ambities.’

Las Palmas werd vorig seizoen achtste in Spanje en speelt komend seizoen in de voorrondes van de EuroCup.

Mestdagh was de voorbije weken met de Belgian Cats actief op het olympisch basketbaltoernooi in Tokio. Bij hun eerste deelname verloren de Cats nipt in de kwartfinales van gastland Japan (86-85). Mestdagh telt 97 selecties bij de nationale ploeg en was er eerder ook bij op het EK van 2017 (brons), het WK van 2018 (vierde), het EK van 2019 (vijfde) en het EK van 2021 (brons).

Ze komt in Spanje komend seizoen Belgian Cat Antonia Delaere tegen, die voor Zaragoza gaat spelen, en mogelijk ook Belgian Cat Jana Raman, als zij kan blijven bij Estudiantes Madrid.