Belgische ruitersploeg pakt brons op jumpingfinale
Grégory Wathelet. Foto: EPA-EFE

De Belgische jumpingploeg heeft een bronzen medaille te pakken. Pieter Devos en Jerome Guerry begonnen sterk aan hun runs met vier strafpunten. Gregory Wathelet deed er echter acht bij, maar door een weigering van het Franse paard pakten de Belgen toch brons. Het is de zesde medaille voor de Belgische delegatie.

De Belgen openden degelijk. Pieter Devos liet in zijn run vier strafpunten optekenen en zette ons land meteen op een vierde plaats. Jérome Guery nam de tweede run voor zijn rekening en bleef foutloos. Door foutjes bij de Verenigde Staten en Zweden schoof België op naar een gedeelde tweede plaats. Grégory Wathelet moest het in zijn finale run afmaken, maar hij leek te falen. Met acht strafpunten - goed voor een totaal van twaalf stuks - leek de vierde plek het Belgische lot te zullen worden.

Frans drama

De Verenigde Staten en Zweden bleven buiten schot en ook Frankrijk leek dat te gaan worden. Alleen, een dubbele weigering van het Franse slotpaard zorgde ervoor dat de Fransen alsnog van het podium donderden. België schoof op een plekje op. Naar drie. Dat zo begeerde derde plekje. Fantastisch. Ons land telt na drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille nu een zesde stukje eremetaal.