camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

luchtvaart

Acties tegen werkdruk bij Brussels Airlines?

donderdag 5 augustus 2021 om 3.25 uur

20 extra jobs vindt het cabinepersoneel onvoldoende. belga

De vakbonden bij Brussels Airlines zijn niet tevreden met de voorstellen die de directie van de luchtvaartmaatschappij dinsdag gedaan heeft om de werkdruk van het cabinepersoneel te verlichten.

ACLVB-secretaris Tim Roelandt noemt de voorgestelde uitbreiding van het cabinepersoneel met 20 jobs ‘onvoldoende’. Het zou niet gaan om extra aanwervingen, maar om bestaande werknemers die hun huidige halftijdse job willen uitbreiden tot een voltijdse. ­Volgens de vakbonden volstaan die 20 alleen als back-up voor werk­nemers die uitvallen.

Ook het plan van de directie om de zwaarste combinaties van opeenvolgende vluchten door één crew te beperken tot een keer per maand, hebben volgens Roelandt geen impact op het grootste deel van het personeel.

De vakbonden bij Brussels Airlines gaan het personeel inlichten en bekijken of er protestacties ­komen. Zo hopen de bonden de druk op te voeren.

Nieuw overleg zou pas volgende maandag plaatsvinden. De bonden ­eisen een vroegere afspraak met de directie.

Het is onduidelijk over welke ­acties het zal gaan. ‘Het is niet onze bedoeling om de passagiers te ­raken’, zegt Roelandt. Afgelopen maandag hebben de bonden al pamfletten uitgedeeld aan de reizigers op Zaventem om de werkdruk aan de kaak te stellen. (belga)

De podcasts van De Standaard