Meghan Markle deelt verjaardagsplannen met Melissa McCarthy
De Britse hertogin Meghan Markle Foto: REUTERS

Meghan Markle, de echtgenote van de Britse prins Harry, heeft woensdag haar veertigste verjaardag gevierd door een nieuw initiatief, 40x40, te lanceren. Ze maakte samen met een vriendin, actrice Melissa McCarthy, een ironische video waarin ook een cameo voor Harry is weggelegd.

De twee maken in de videocall grapjes over het vieren van haar mijlpaalverjaardag door een castreünie te houden van de voormalige tv-serie van de hertogin Suits, bijpassende tatoeages te zetten ofwel te feesten op een jacht. Maar Meghan heeft echter andere plannen.

‘Voor mijn verjaardag heb ik 40 vrienden, activisten, atleten, artiesten en wereldleiders gevraagd om een wereldwijde inspanning op gang te helpen door 40 minuten mentorschap bij te dragen om vrouwen te ondersteunen bij hun herintreding op de arbeidsmarkt’, zei ze gepassioneerd in de video.

Volgens Meghan hebben miljoenen vrouwen over de hele wereld hun baan verlaten of verloren tijdens de coronapandemie, en waren zo genoodzaakt om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor kinderopvang, zorg voor familieleden en thuisonderwijs.

Een mentorschap is voor haar een ideale manier om vrouwen te helpen hun zelfvertrouwen terug te winnen en hun economische kracht weer op te bouwen. Dit verduidelijkt ze dan ook in haar bericht op de Archewell Foundation-website van het paar.

Het ‘40x40’-initiatief komt dus niet zomaar uit de lucht gevallen. Meghan heeft de empowerment van vrouwen tot een belangrijk onderdeel van haar platform gemaakt voor en nadat zij en Harry de koninklijke familie verlieten en vorig jaar naar Californië verhuisden om zelfstandig te wonen.

Meghan roept voor haar veertigste verjaardag 40 vrienden op om een vrouw 40 minuten te begeleiden, en moedigt zo ook anderen aan hetzelfde te doen.