Opsporingsbericht voor ontsnapte gevangene Mouslim Aboubakarov
Foto: fvv

Een gevangene van de Gentse gevangenis is woensdag ontsnapt. De buurt werd enkele uren afgezet. Ondanks een intense speuractie kon de ontsnapte gevangene woensdagavond nog niet worden opgepakt. Het parket verspreidt een opsporingsbericht voor de 40-jarige Aboubakarov.

‘De eerste melding van een mogelijke ontsnapping kwam bij de politie woensdagvoormiddag binnen om 10.40 uur’, bevestigt de parketwoordvoerster. Sinds 11 uur was er in de omgeving van de Nieuwewandeling een grootschalige zoektocht bezig. Rond de middag werd duidelijk dat het effectief om een ontsnapping ging. ‘Er gebeurde een sweeping van de gevangenis en de buurt rondom de gevangenis werd ruime tijd afgezet.’ Er werden speurhonden en een helikopter ingezet.

Die zoekactie werd nadien verdergezet in de wijde omgeving, maar zonder succes. ‘De exacte omstandigheden van de ontsnapping worden volop onderzocht en de gedetineerde wordt momenteel intensief opgespoord’, klinkt het nog bij het parket. Mogelijk werd de gedetineerde ook op het dak van de gevangenis gezien, maar dat kon niet worden bevestigd. In het belang van het onderzoek wil het parket geen verdere info gegeven.

Woensdagavond verspreidde het parket dan een opsporingsbericht: ‘Op woensdag 4 augustus omstreeks 10.45 uur kon de 40-jarige Mouslim Aboubakarov ontsnappen uit de gevangenis van Gent. Sindsdien is hij op de vlucht. Mouslim Aboubakarov is ongeveer 1m80 lang en atletisch gebouwd. Hij heeft kort geschoren haar en een middellange donkere baard. Mogelijk heeft hij niet zijn bril bij zich. Hij spreekt vlot Nederlands. Op het ogenblik van zijn ontsnapping droeg hij een zwarte T-shirt, een lichtgrijze broek en zwarte schoenen.’

Wie Mouslim Aboubakarov gezien of weet waar hij is, kan contact opnemen met de speurders via het gratis nummer 0800 30 30 0. Tips kunnen ook gestuurd worden naar opsporingen@police.belgium.eu.