Gemiddeld drie Belgen overlijden elke dag aan covid
Foto: Jimmy Kets

Het gemiddelde aantal overlijdens ten gevolge van covid is weer gestegen in de periode tussen 24 en 30 juli tot 3,3. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt.

Van 27 juli tot 2 augustus werden elke dag gemiddeld net iets meer dan 38 personen opgenomen in het ziekenhuis met covid-19, een stijging met 34 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode.

Volg hier al het recente nieuws over het coronavirus

In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers 368 mensen in het ziekenhuis, waarvan er 97 intensieve zorg nodig hebben. Dat blijkt dinsdagochtend uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 24 en 30 juli werden er dagelijks gemiddeld 1.557 nieuwe besmettingen vastgesteld, een toename met 5 procent in vergelijking met de week voordien. Tegelijk werden er in diezelfde periode ook gemiddeld 17 procent minder tests afgenomen.

De positiviteitsratio steeg naar 3,2 procent. Het reproductiegetal staat volgens het dashboard van Sciensano op 1,20, wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt.

Ook het aantal overlijdens ging verder de hoogte in. Tussen 24 en 30 juli lieten dagelijks gemiddeld zo’n 3,3 mensen het leven. De teller komt in ons land inmiddels uit op 25.247 covd-19-overlijdens.

Intussen heeft net geen 70 procent van de volledige Belgische bevolking een eerste prik gehad, 59 procent van de Belgen is al volledig gevaccineerd.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in