Twee van de vier dagen van mini-editie Pukkelpop uitverkocht

Pukkelpop zet een minifestival op voor 1.500 festivalgangers, waarvoor het alleen dagtickets verkoopt. Twee van de vier dagen zijn intussen uitverkocht.

‘Pukkelpopkwartier’ vindt plaats van 19 tot en met 22 augustus, niet op de wei in Kiewit, maar aan het ­Albertkanaal in Hasselt, waar vanaf de late namiddag tot middernacht een festivalsfeer zal heersen. ‘We besloten om niet bij de pakken te blijven zitten’, zegt woordvoerder Frederik Luyten. ‘Dit is wat we in korte tijd nog konden bewerkstelligen.’

Het festival kon een aantal ­namen overhevelen van de affiche van zijn geannuleerde editie: op donderdag 19 augustus onder meer Opposites en Zwangere Guy, vrijdag Whispering Sons, Inter­galactic Lovers en Mauro. In het weekend komen 2Manydjs, The Subs, Bazart en Charlotte De Witte.

Een uur nadat de tickets in verkoop gingen, waren zaterdag en zondag al uitverkocht. ‘Ook de tickets voor donderdag en vrijdag vliegen de deur uit’, zegt Luyten.

De site van Het Zomerkwartier aan de Muziekodroom biedt plaats aan 1.500 muziekliefhebbers. Elke bezoeker moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen, en dus ofwel twee weken volledig gevaccineerd zijn, kunnen bewijzen dat hij hersteld is van covid-19, of een negatieve PCR-test of antigeentest kunnen voorleggen. Bezoekers hoeven dan op het terrein geen mondmasker te dragen of afstand te houden.