En daar is nummer twee: Thibau Nys sprint opnieuw naar zege in Ronde van Vlaams-Brabant
Foto: Vel

Thibau Nys (Baloise Trek Lions) heeft na de eerste nu ook de tweede etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant (cat. 2.12.1) gewonnen. De 18-jarige Nys was donderdag met start en aankomst in Goetsenhoven, na 139,2 kilometer of acht ronden, andermaal de snelste van het pak. Nys hield respectievelijk Trystan Fivé en Han Devos achter zich en blijft leider in de stand van het algemeen klassement.

Het waren Ayco Bastiaens en Ward Schoevaers die al meteen voor een eerste uitval zorgden. De twee vroege vluchters trokken de tweede ronde in met een halve minuut voorsprong op een lang gerekt peloton. Na 30 kilometer kreeg het leidende duo het gezelschap van Jens Bouts, Brent Clé, Gianluca Pollefliet en de Nederlander Pim Ronhaar. Het peloton liet de zes een voorgift pakken van anderhalve minuut.

Voor Ward Schoevaers ging het op minder dan vijf ronden van het einde net iets te snel en hij moest zijn metgezellen laten rijden. Schoevaers werd opgeraapt door Daan Soete die in de tegenaanval was gegaan maar ook die moest hij laten gaan. Halfkoers volgde Soete op anderhalve minuut, het peloton kreeg op dat punt een achterstand van twee minuten aangesmeerd. Soete bleef zwemmen tussen beide groepen, zag het nutteloze van zijn poging in en werd weer gegrepen het peloton waarin de vaart stelselmatig werd opgetrokken. Ayco Bastiaens probeerde daarop een solo op te zetten maar werd snel teruggefloten.

Ook bij het ingaan van de slotronde versnelde Bastiaens terwijl het peloton met rasse schreden naderde. Met nog vijf kilometer voor de boeg smolt alles samen en maakte men zich op voor de tweede opeenvolgende massasprint in de Ronde van Vlaams-Brabant. Ook nu weer toonde Thibau Nys zich de snelste van het pak.

Vrijdag staat een individuele tijdrit op het programma. De renners werken een 9 kilometer lang traject af tussen Korbeek-Dijle en Leefdaal.