Openluchtattractie in Londen sluit deuren na twee dagen wegens ‘teleurstellend eindresultaat’
Foto: AFP

De groene heuvel Marble Arch Mound in Londen heeft twee dagen na opening opnieuw zijn deuren moeten sluiten. De heuvel moest een groen uitkijkpunt worden in het centrum van de stad, maar de Londenaren zijn teleurgesteld in het eindresultaat.

Alle bezoekers die een toegangskaartje hebben gekocht voor de nieuwe attractie in Londen, krijgen hun geld terug. De Marble Arch Mound, dat zo’n 2 miljoen pond heeft gekost, werd door de bezoekers na de opening bestempeld als ‘teleurstellend’.

De oorspronkelijke plantekeningen van de openluchtattractie komen niet helemaal overeen met de werkelijkheid. Op de plantekeningen leek het alsof de bezoekers een wandeling konden maken tussen de bomen met op het hoogtepunt een panorama van de stad, maar in de realiteit kregen de Londenaars een bijna kale heuvel met een uitzicht op de omliggende gebouwen.

Volgens de gemeenteraad van Westminster is de kunstmatige berg in het centrum van Londen ‘nog niet klaar’. Daarom zullen bezoekers met een ticket een tweede toegangskaartje krijgen als het project afgerond is, klinkt het.