Turnster die zelf verlamd raakte, neemt het op voor Simone Biles: ‘Door één slecht moment brak ik mijn nek’
Simone Biles: mentale gezondheid eerst. Foto: ISOPIX

De beslissing van de Amerikaanse wereldtopper Simone Biles om de teamfinale van het turnen op de Olympische Spelen om mentale redenen te verlaten, is een verstandige keuze. Dat vindt voormalig turnster Jacoby Miles, die zelf verlamd raakte op haar vijftiende bij een foute sprong.

De Amerikaanse turnster Simone Biles (24) maakte in de teamfinale een foutje op haar sprong en bleef daarna aan de kant. De Amerikaanse turnfederatie sprak eerst over een blessure, maar dat klopte niet.

‘Ik moet mijn mentale gezondheid bewaken’, gaf Biles aan op sociale media. ‘Ik heb echt het gevoel dat ik soms het gewicht van de hele wereld op mijn schouders draag. Ik weet dat ik laat lijken alsof druk me niet beïnvloedt, maar soms is het moeilijk. De Olympische Spelen zijn geen grap!’

Voormalig Amerikaans turnster Jacoby Miles, die in 2012 zelf verlamd raakte vanaf de borst tijdens een training toen ze vijftien was, steunt de beslissing van Biles in een Instagram-post.

‘Ik heb die mentale blokkades gedurende mijn hele carrière ervaren. En om heel eerlijk te zijn, ik had maar één slecht moment nodig om in de lucht tijdens een grote flikflak mijn nek te breken’, schrijft Miles. ‘Daarom ben ik erg blij dat Biles heeft besloten om niet meer door te gaan tot ze zich mentaal beter voelt.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig