‘Breaking bad’- en ‘Better call Saul’-acteur Bob Odenkirk ingestort tijdens opnames
Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

De Amerikaanse acteur Bob Odenkirk (58) is dinsdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in elkaar was gezakt op de set van de serie Better call Saul.

De acteur was bezig met de opnames van het zesde seizoen van de serie in New Mexico toen hij plots in elkaar zakte. Dat meldt NBC News.

Volgens de nieuwswebsite kreeg Odenkirk meteen hulp en werd er snel een ambulance gebeld door zijn collega’s. Het is onduidelijk of hij bij bewustzijn was op het moment dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Volgens zijn woordvoerder zou de acteur dinsdagavond nog medische hulp gekregen hebben. De woordvoerder wilde niets zeggen over de oorzaak.

De acteur, bekend van de Netflix-serie Breaking bad en de prequel Better call Saul was in New Mexico voor de opnames van het zesde en laatste seizoen van Better call Saul, waarin hij de hoofdrol speelt. Over zijn huidige toestand en het hervatten van de opnames is geen nieuws.

Zijn collega Michael McKean wenst Odenkirk veel beterschap op Twitter.

Voor hij als acteur naam maakte, schreef Odenkirk mee aan de Amerikaanse sketchprogramma’s Saturday night live en The Ben Stiller show. Bij het groter publiek werd hij bekend door zijn bijrol als advocaat voor criminelen Saul Goodman in de serie Breaking bad. Hij viel er in 2014 mee in de prijzen op de Screen Actors Guild Award. Zijn personage Saul Goodman kreeg daarna een eigen serie: Better call Saul speelt zich enkele jaren voor Breaking bad af, en vertelt het verhaal van advocaat Jimmy McGill die steeds verder afglijdt in de ­criminele onderwereld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig