De overblijfselen van de laatste persoon die nog vermist was na het instorten van een appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami zijn teruggevonden. Hierdoor komt het totale aantal slachtoffers op 98, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County.

De 54-jarige Estelle Hedaya was sinds de instorting op 24 juni vermist. De broer van de vrouw, Ikey Hedaya, zei aan Amerikaanse media dat de lokale politie de familie maandag had ingelicht dat de vrouw gevonden was. De totale dodentol komt daarmee op 98, het aantal vermisten stond initieel op 159, maar na grondig speurwerk werd dat cijfer bijgesteld. Hedaya is de laatste vermiste persoon die gevonden kon worden.

Het flatgebouw stortte in de nacht van 23 op 24 juni grotendeels in, vijf weken na de ramp is het nog steeds onduidelijk wat de oorzaak was. Op 8 juli was de hoop op het vinden van levende mensen in het puin al opgegeven. Toen werd de focus gelegd op het bergen van lichamen.

Drie jaar geleden was al gewaarschuwd voor de toestand van het veertig jaar oude pand aan de kust. Inmiddels is gebleken dat nog zeker tien flatgebouwen in de regio Miami zorgwekkende bouwkundige gebreken vertonen, zoals afbrokkelend beton. De eigenaren moeten onmiddellijk maatregelen nemen. De gammele panden gelden nu als onveilig gebouw.