Pink stelt voor boete te betalen van Noorse sportsters die protesteren tegen bikinibroekje

Het Noorse vrouwenteam strandhandbal koos op het EK voor shorts in plaats van bikinislips, met een boete tot gevolg. Nu stelt popster Pink voor om die boete te betalen. ‘Ik ben heel fier op hen.’

Pink liet op Twitter weten dat ze de vrouwen steunt en heel fier is op hen. ‘De Europese handbalfederatie zou een boete moeten krijgen voor seksisme’, vindt de zangeres. ‘Ik betaal die boetes voor jullie met plezier, doe zo verder.’

De Noorse handbalfederatie liet weten bereid te zijn de boetes te betalen, en is erg dankbaar voor al de steun. ‘We appreciëren alle liefde die we al gekregen hebben’, staat te lezen op hun Instagramaccount.

De Noorse vrouwen speelden tijdens het Europees kampioenschap strandhandbal in Bulgarije tegen Spanje. De match werd achteraf niet om sportieve, maar vestimentaire redenen druk gecommentarieerd. De tien vrouwen kregen elke een boete van 150 euro omdat ze niet het juiste broekje droegen, dat ‘nauw aansluit, een opwaartse hoek vertoont richting het bovenbeen en langs de zijkant niet meer dan 10 centimeter lang is’. De vrouwen droegen shortjes.

De Noren hameren al jaren op dezelfde ­nagel. Ze dienden officiële verzoeken in om de kledingregels te veranderen, maar zonder resultaat.