Wat begint met een klein stroompje water in de goot, verandert in luttele seconden in een kolkende, bruine rivier die auto’s meesleurt. Dat is te zien op amateurbeelden die Dennis Addams, een inwoner van Dinant, heeft gedeeld op Facebook.

De man woont in de vrij steile Rue de Philippeville in Dinant, waar zaterdagnamiddag een zwaar onweer uitbrak. Aan het begin van zijn drie minuten durende video sijpelt het water nog rustig langs de goot naar beneden, maar het duurt slechts enkele seconden vooraleer de stroom een verwoestende kracht krijgt. Geparkeerde auto’s worden meegesleurd, een automobilist wordt totaal verrast en moet halsoverkop rechtsomkeert maken.

Ook de bestelwagen waar Dennis mee werkt, wordt meegesleurd. Gelukkig kon hij hem achteraf recupereren, weliswaar honderd meter verderop. ‘Maar hij werkt nog!’, schrijft Addams. Ook hijzelf bleef ongedeerd.

De beelden illustreren hoe snel het noodweer voor levensgevaarlijke verrassingen kan zorgen in het heuvelachtige zuiden van het land.

Vorige week werd Pepinster verwoest door de regen. Een bakker toont zijn volledig vernielde bakkerij: ‘Verzekeringen doen lastig’

Na de zondvloed werd de spooksnelweg A601 omgetoverd tot kilometerslang megastort

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig