Chevalier en Selemani bezorgen Kortrijk eerste driepunter tegen promovendus Seraing
Foto: belga

KV Kortrijk heeft afgerekend met zijn ‘openingscomplex’, en won met 2-0 van Seraing, dat voorlopig nog een maatje te klein blijkt voor het hoogste niveau. De hoofdrol was voor Teddy Chevalier, die meteen zijn jaarrekening opende na een seizoen zonder doelpunten.

Een kwarteeuw was het geleden dat Seraing nog eens op het hoogste niveau aantrad. De Metallo’s deden dat op het veld van KV Kortrijk, dat de afgelopen zes jaar maar liefst vijfmaal zijn seizoenopener verloor, één keer volgde er een gelijkspel. Als de geschiedenis zich zou herhalen, dan mochten de Luikenaars hopen op een mooie start in 1A.

Luka Elsner liet alvast niets aan het toeval over en bracht de verwachte elf in de ploeg, met Muhammed Badamosi als aanvalsleider, geruggensteund door Teddy Chevalier. Bij Seraing ontbrak sterkhouder Gerald Kilota, hij verlengde pas deze week zijn contract en deed niet de hele voorbereiding mee. Nieuwkomer Youssef Maziz mocht wel starten.

Het was Kortrijk dat het snedigst begon. Het trachtte Seraing meteen bij de keel te grijpen, maar daarvoor waren er te veel slordigheden in de opbouw. Badamosi tekende voor de eerste kans van het nieuwe seizoen, zijn kopbal ging over. Vijf minuten later stak ook Seraing eens de neus aan het venster. Junior Fabrice Sambu kraakte zijn voorzet, het leer ging huizenhoog over.

Chevalier en Selemani bezorgen Kortrijk eerste driepunter tegen promovendus Seraing
Foto: belga

Teddy is back

De kansen waren in evenwicht, maar Kortrijk had het overwicht. Dat resulteerde uiteindelijk ook in het openingsdoelpunt. Rougeaux won het kopduel na een afgeweken voorzet van Kévin Vandendriessche, Teddy Chevalier was bij de pinken om de score te openen. Wie anders? De 34-jarige Fransman woog op de verdediging zoals in zijn betere dagen. Na een seizoen zonder goals lijkt hij opnieuw de goede vorm te pakken te hebben.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Veel slordigheden, maar enkele snedige acties die het verschil maakten. Chevalier maakte zijn tweede van de avond, maar ref Dierick had de fase al afgefloten voor een lichte duwfout van Gueye op Guillaume Dietsch.

Het was slechts uitstel van executie. Yahya Nadrani stopte een doorgebroken Faïz Selemani foutief af, Dierick wees naar de stip. De Comorees stelde zich zelf achter de bal en legde het leer trefzeker in de linkerhoek. De Metallo’s hadden zich op enthousiasme verweerd, maar bleken toch een maatje te klein voor de thuisploeg. Zo won KVK zonder al te veel moeite zijn seizoensopener. Goed begonnen is half gewonnen, zullen ze in het Guldensporenstadion denken. Volgende zondag wacht Antwerp.