Geruchten bevestigd: Christian Eriksen mag met defibrillator niet aantreden in Serie A
Christian Eriksen. Foto: Isopix

De Deen Christian Eriksen en Internazionale krabben zich in de haren. Na veel vijven en zessen bevestigde Francesco Braconaro, lid van het technisch wetenschappelijk comité van de Italiaanse bond, immers bij het Italiaanse Radio Kiss dat Eriksen niet met een defibrillator mag aantreden in de Serie A. Eriksen kreeg die defibrillator nadat hij op het EK te maken had gekregen met hartfalen.

‘Eriksen kan niet volledig goedgekeurd worden om in Italië te spelen’, vertelde Braconaro. ‘Pas als hij de defibrillator laat verwijderen en een specialist daarna kan aantonen dat hij lichamelijk weer helemaal in orde is, kan hij terug voor Inter spelen.’ Italië is op dat vlak een pak strenger dan andere Europese competities. Zo speelde Anthony Van Loo in de Jupiler Pro League in het verleden lange tijd met een defibrillator. Ook bij Europees voetbal mag het.

Simone Inzaghi, de opvolger van Antonio Conte bij de landskampioen reageerde eerder deze maand al op de situatie van de middenvelder: ‘Nu moet hij vooral rust nemen. Wij zullen hem hier met open armen opwachten.’