Coronabesmettingen en opnames nemen gestaag toe
Foto: Tom Palmaers

Tussen 13 en 19 juli zijn er gemiddeld 1.407 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Het gaat om een stijging met 19 procent ten opzichte van de zeven voorgaande dagen. Dat blijkt vrijdagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

De positiviteitsratio is 2,1 procent. Iets meer dan twee op de honderd testen draaien dus positief uit.

Het reproductiecijfer komt uit op 1,14. Het getal is groter dan 1, wat betekent dat de epidemie aan kracht wint. Er is sinds de start van de pandemie al sprake van 1,1 miljoen besmettingen in België.

Ook de ziekenhuisopnames bevestigen nog steeds de opwaartse trend. Er is sprake van gemiddeld 26,6 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Het gaat om een stijging met 31 procent tegenover de week ervoor. In totaal zijn al zowat 75.800 mensen opgenomen. Momenteel liggen 287 coronapatiënten in het ziekenhuis, onder wie 83 op intensieve zorg.

In de periode van 13 tot 19 juli was er gemiddeld net geen overlijden per dag (0,9). Dat is 50 procent minder dan in de week ervoor. In totaal is er nu sprake van 25.200 overlijdens sinds de pandemie uitbrak.

Intussen heeft 83 procent van de volwassen bevolking minstens één dosis van een vaccin gekregen en is de helft van de bevolking volledig gevaccineerd.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig