Aantal nieuwe besmettingen en opnames nog steeds in stijgende lijn, sterftecijfer daalt wel

Het aantal nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames stijgt verder. Tegelijkertijd daalt het aantal overlijdens ten gevolge van covid naar gemiddeld 1,1 per dag. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 12 en 18 juli zijn er gemiddeld 1.352 nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een stijging met 27 procent ten opzichte van de zeven voorgaande dagen.

Daarbij is er sprake van een positiviteitsratio van 2,1 procent. Iets meer dan twee op de honderd testen draaien dus positief uit.

Ook de ziekenhuisopnames bevestigen nog steeds de opwaartse trend. Er is sprake van gemiddeld 26,8 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Het gaat om een stijging met 57 procent tegenover de week ervoor. In totaal zijn al zowat 75.800 mensen opgenomen.

Hoeveel patiënten er op dit moment nog in het ziekenhuis liggen en hoeveel van hen op de afdeling intensieve zorg is momenteel niet duidelijk. Die parameters waren donderdagochtend niet ingevuld op het dashboard van Sciensano.

In de periode van 12 tot 18 juli was er gemiddeld 1,1 overlijden per dag. Dat is 38 procent minder dan in de week ervoor. In totaal is er nu sprake van 25.200 overlijdens sinds de pandemie uitbrak.

Intussen hebben 7.808.060 mensen in ons land of 67,8 procent van de Belgische bevolking één dosis van een vaccin gekregen. 49,5 procent is volledig gevaccineerd, dat komt neer op 5.703.120 mensen.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Vandaag geen update van coronacijfers

Omwille van de nationale feestdag, publiceert Sciensano vandaag/donderdag geen rapport met recente coronacijfers. Dat meldt het gezondheidsinstituut op Twitter.

Recentelijk hebben de Belgische autoriteiten beslist, door de afnemende druk op de ziekenhuizen, dat de registratie van de ziekenhuiscijfers in het weekend mag worden uitgesteld naar maandag. Door de nationale feestdag woensdag, werden dagcijfers dus ook niet in real-time geregistreerd, waardoor er donderdag geen recent rapport is.

De eerstvolgende update van de coronacijfers volgt vrijdag om 11 uur, aldus Sciensano op Twitter.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig