Fabio Jakobsen als eerste over de streep in Zolder in Ronde van Wallonië
Foto: BELGA

De Nederlander Fabio Jakobsen sleept de eerste overwinning voor team Deceuninck-Quick Step en de tweede voor Nederland binnen. Hij klopte Fernando Gaviria Rendon (UAE Team Emirates) in de massaspurt.

Een zevental, met onder meer Quinten Hermans (Intermarché-Wanty Gobert) en Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex), kleurde de vlucht van de dag. Voorop blijven zat er niet in, de etappe mondde uit in een logische massasprint. Daarin bleek Fabio Jakobsen de sterkste voor Fernando Gaviria (UAE Team Emirates).

Door de zware wateroverlast in de provincie Luik werd de tweede etappe van de Ronde van Wallonië volledig hertekend. Meer zelfs: woensdag werd er niet eens in Wallonië gefietst. Het peloton week uit naar Limburg, waar 30 rondes zouden gereden worden op Circuit Zolder - goed voor een afstand van 120 kilometer.

Het is de eerste overwinning voor Jakobsen na een zware valpartij in de Ronde van Polen. Een dag eerder won Dylan Groenewegen - de man die in Polen de bewuste val veroorzaakte - ook voor het eerst sinds die veelbesproken dag.