Ikea in Wilrijk terug vrijgegeven na preventieve ontruiming
Foto: BFM

De Ikea-vestiging in Wilrijk werd dinsdagmiddag preventief ontruimd nadat er een dreigbrief was binnengekomen. De Antwerpse politie deed een volledige sweeping van de winkel en de parking. Niets werd gevonden, en dus werd het terrein terug vrijgegeven.

Over de exacte inhoud van het bericht kan de Antwerpse politie geen uitspraken doen. De winkel werd uit voorzorg ontruimd. ‘De evacuatie is enorm vlot verlopen’, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. ‘Er was een goede samenwerking tussen politie en het personeel van de winkel. De mensen die boven de grond geparkeerd stonden, konden onmiddellijk vertrekken. Mensen die in de ondergrondse garage stonden, moesten wel even geduld hebben.’

Intussen is de ondergrondse garage visueel en met honden ook gesweept en mochten ook die mensen de plaats verlaten. Ook de winkel zelf bleek na sweeping negatief. ‘Het onderzoek wordt volop voortgezet, maar wij verlaten het terrein’, zegt Migom nog.

Het personeel zet intussen alles in zijn werk om de winkel zo snel mogelijk weer te heropenen. De eerste klanten staan al aan de ingang te wachten.