Welke steden zijn het meest geschikt voor afstandswerk?
Melbourne City

Melbourne, Dubai, Sydney, Tallinn en Londen. Dat zijn - in die volgorde - de steden die het meest geschikt zijn voor zogenaamde digitale nomaden. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde Work-from-Anywhere Index die 75 wereldsteden beoordeelt.

De index, opgesteld door online huurplatform Nestpick, houdt rekening met zestien factoren die verband houden met werken op afstand. Het gaat onder meer over kosten en infrastructuur, belastingen, vrijheden, veiligheid en leefbaarheid.

VEEL VERSCHILLEN

Wereldsteden kunnen in al deze domeinen behoorlijk verschillen. Zo is de huurprijs voor digitale afstandswerkers volgens de index het hoogst in San Francisco (1.736 euro) en het laagst in Rio De Janeiro (119 euro). In Brussel betaal je de hoogste belastingen (47%), in Dubai 0%. Voor het juridisch kader voor digitale nomaden scoort Bern het hoogst en Istanboel het laagst. De internetverbinding is het best in Reykjavik en het minst in Marrakesh.

In Auckland (Nieuw-Zeeland) en Helsinki geniet je van de meeste vrijheden en is het ook het veiligst, Shanghai sluit hier de rij. De zorg scoort het hoogst in Toronto en het laagst in Bali. Terwijl het weer volgens de index het meest interessant is in Las Palmas, maar het minst in Bangkok.

BRUSSEL

De totale index wordt aangevoerd door Melbourne, gevolgd door Dubai, Sydney en Tallinn. Opvallend is dat al deze vier steden intussen speciale visa voor afstandswerkers bieden. De top tien wordt vervolledigd door Londen, Tokio, Singapore, Glasgow, Montreal en Berlijn.

Parijs staat op 36, Amsterdam op 65. Brussel eindigt in de totaallijst op plaats 72 van de 75.

MAAR... Mag je zomaar telewerken vanop een zuiders terras?

LEES OOK:


Bron: Jobat.be