Ziekenhuisopnames nemen licht toe, momenteel 265 covid-19-patiënten in het ziekenhuis
Themabeeld. Foto: Belga

Het aantal overlijdens daalt, terwijl het aantal besmettingen met het coronavirus en de ziekenhuisopnames opnieuw toenemen. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 10 en 16 juli zijn er gemiddeld 1.330 nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een stijging met 42 procent ten opzichte van de zeven voorgaande dagen.

Daarbij is er sprake van een positiviteitsratio van 2,1 procent. Iets meer dan twee op de honderd testen draaien dus positief uit. Het reproductiecijfer komt uit op 1,29. Het getal is groter dan 1, wat betekent dat de epidemie aan kracht wint. Er is sinds de start van de pandemie al sprake van 1,1 miljoen bevestigde besmettingen in België.

Ook de ziekenhuisopnames blijven toenemen. Er waren gemiddeld 25,7 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Het gaat om een stijging met 48 procent tegenover de week ervoor. In totaal zijn nu al zowat 75.800 mensen opgenomen. Momenteel liggen 265 covid-19-patiënten in het ziekenhuis, onder wie 84 op intensieve zorg.

In de periode van 10 tot 16 juli zijn gemiddeld 1,6 overlijdens per dag ten gevolge van covid-19 vastgesteld. Dat is 15 procent minder dan in de week ervoor.

Intussen hebben meer dan 7.766.000 Belgen een eerste dosis van het vaccin gekregen, wat overeenkomt met goed 67 procent van de totale bevolking. Net geen 5.506.000 landgenoten zijn volledig gevaccineerd, goed voor 48 procent van de totale bevolking.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in