camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

recensie restaurant

Moules Frites, volgens Sergio’s familierecept

zaterdag 17 juli 2021 om 3.25 uur

Van Hollandse zuinigheid wil Sergio niet verdacht worden: wat een mega­portie mosselen en frieten wordt hier aangevoerd! Karmen Ayvazyan

Sergio Herman liet zich al meermaals ontvallen dat mosselen een jeugdtrauma voor hem zijn: in het restaurant van zijn vader zaliger moest hij dagelijks de stank (sic) van de schelpdiertjes trotseren. Waarom opent hij dan een mosselrestaurant? De redenen leest u op de ­homepage van de website: Martini, Vittel, Stella Artois, San Pellegrino ... Kortom: de sponsors die met voldoende geld over de brug kwamen om organisator FoodFest in staat te stellen de oppergod der Vlaamse kokkerelkunst in te huren. Dat in combinatie met de publicitaire steun van een populaire krant: een paginagroot artikel net voor de opening, ­gevolgd door vier spots van één minuut op haar website, waar Sergio himself de Vlamingen ervan overtuigde om voor een al bij al simpel driegangenmenu (garnaalkroketten, mosselen, dame blanche) de prijs van een sterrenzaak te betalen (€ 65). Zou het dat waard zijn?

De podcasts van De Standaard