Ziekenhuisopnames stijgen opnieuw
Foto: Jimmy Kets

De voorbije zeven dagen zijn gemiddeld 20 coronapatiënten per dag opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is 14 procent meer dan in de voorgaande week. Dat blijkt uit de gegevens van Sciensano.

Momenteel liggen in totaal 253 patiënten met covid-19 in de ziekenhuizen. Van hen liggen er 86 op de afdelingen intensieve zorg.

Wat de besmettingen betreft, kwamen er in de week van 6 tot 12 juli dagelijks gemiddeld 1.175 bevestigde gevallen bij. Het gaat om een stijging met 86 procent in vergelijking met de zeven voorgaande dagen.

Er werden in die periode zowat 61.700 tests uitgevoerd (-5 procent), de positiviteitsratio steeg tot 2 procent.

De incidentie - het cijfer dat het aantal bevestigde besmettingen per 100.000 inwoners in de voorbije veertien dagen weergeeft - ligt nu op 110,2.

Het reproductiegetal - dat geeft weer hoeveel andere mensen iemand met covid besmet - bedraagt momenteel 1,17. Als die waarde boven 1 ligt, neemt de epidemie aan kracht toe, aangezien iedereen met covid-19 meer dan 1 ander persoon besmet.

Het aantal nieuwe overlijdens wegens covid-19 blijft intussen fors zakken. In de week van 6 tot 12 juli waren er dagelijks gemiddeld 1,7 sterfgevallen, een krimp van 48 procent.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in