Opnieuw meer dan duizend coronabesmettingen per dag
Foto: DBA

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus ligt in België weer boven de duizend per dag. Dat blijkt woensdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

In de week van 4 tot 10 juli kwamen er dagelijks gemiddeld 1.008 bevestigde besmettingen bij. Het gaat om een stijging met 84 procent in vergelijking met de zeven voorgaande dagen. Er werden in die periode zowat 60.500 tests uitgevoerd (-4 procent), de positiviteitsratio steeg licht tot 1,8 procent.

De tweewekelijkse besmettingsgraad, of incidentie, ligt nu op bijna 95 gevallen per 100.000 inwoners. Het reproductiegetal - de mate waarin zieke personen anderen besmetten - bedraagt momenteel 1,03. Als die waarde boven 1 ligt, neemt de epidemie aan kracht toe.

Ook de ziekenhuisopnames stijgen weer tot gemiddeld bijna 18 per dag in de week van 7 tot 13 juli (+11 procent). Momenteel liggen 239 coronapatiënten in de ziekenhuizen, van wie 90 op de afdelingen intensieve zorg.

Het aantal nieuwe overlijdens wegens covid-19 blijft ondertussen nog verder zakken. In de week van 4 tot 10 juli waren er dagelijks gemiddeld 2 sterfgevallen, een krimp van meer dan een derde (35 procent).

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.