Nieuwe Michelinsterren worden pas in februari uitgedeeld
Foto: AFP

De nieuwe restaurantgids van Michelin en bijbehorende sterren worden eind februari 2022 gepresenteerd in Bergen, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. De nieuwe gids zal bovendien uitsluitend online beschikbaar zijn.

Voor de coronapandemie werden de Michelinsterren traditioneel in het najaar uitgedeeld, vorig jaar werden de festiviteiten noodgedwongen uitgesteld tot begin januari, ook al waren de restaurants op dat moment noodgedwongen nog gesloten.

Uiteindelijk moesten de restaurants wachten tot begin mei om opnieuw te kunnen openen, en velen zelfs tot begin juni omdat zij geen volwaardig terras tot hun beschikking hadden.

Om de recensenten voldoende tijd te gunnen om restaurants te bezoeken, heeft de organisatie nu besloten om de volgende gids voor België en Luxemburg te presenteren op maandag 21 februari 2022, in het Théatre Royal van Bergen.

Enkel online

‘Sinds de maand mei en de eerste heropeningen van restaurants, zijn onze inspecteurs geleidelijk aan terug de baan op gegaan. Ondanks de belangrijke uitdagingen die de mensen uit het vak tegenkomen, merken ze overal een enorm enthousiasme om gasten te ontvangen en hen opnieuw te verwennen met mooie gastronomische ervaringen. De veerkracht en vastberadenheid van de Belgische en Luxemburgse chefs maken indruk en geven ons vertrouwen in de kwaliteit van de toekomstige selectie’, aldus Gwendal Poullennec, internationale directeur van de Michelingids, in een persbericht.

De nieuwe gids zal bovendien uitsluitend online beschikbaar zijn via website en app ‘om fijnproevers de meest recente en actuele aanbevelingen te kunnen geven’, aldus de organisatie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig