Twee Nederlandse kinderen uit hete auto gered terwijl ouders op strand liggen
Themabeeld

De politie in het Nederlandse IJmond, in de provincie Noord-Holland, heeft zondag twee jonge kinderen gered uit een hete auto. De ouders zaten op het strand en hielden naar eigen zeggen hun kinderen via een camera in gaten, aldus de IJmondse politie op Facebook. De kinderen zijn ongedeerd.

Het was een oplettende voorbijganger die zondag zag dat er twee kleine kinderen, van één en twee jaar, versuft in een afgesloten en warme auto zaten. Hij verwittigde meteen de politie. ‘De collega’s zijn met de ambulance met spoed ter plaatse gegaan en hebben een raampje ingetikt om de kinderen eruit te halen’, klinkt het bij de politie. ‘Volgens de ambulancedienst had het niet veel langer moeten duren.’

Even later kwamen de ouders vanaf het strand aangelopen. Zij waren volgens de politie in eerste instantie boos omdat het raam was ingeslagen. Het stel beweerde via een camera een oogje in het zeil te houden. De twee zijn opgepakt, ook de crisisdienst van Veilig Thuis werd ingeschakeld. De kinderen zijn gelukkig ongedeerd.

Maandag moest de politie opnieuw tussenbeide komen nadat een automobilist een wagen klem had gereden omdat die slingerend over de weg reed. De bestuurder blies een ‘F’-indicatie, waarbij die persoon als verdachte wordt aangehouden en naar het politiebureau moet om een ademanalyse te ondergaan.

De drie kinderen die in de auto zaten, werden door de agenten meegenomen. Ook deze kinderen zijn ongedeerd.