Romelu Lukaku krijgt een plek in het elftal van het EK
Foto: isopix

De Europese Voetbalconfederatie Uefa heeft het elftal van het afgelopen EK 2021 bekendgemaakt. Daarin is plek voor Romelu Lukaku. Verder krijgen ook vijf Italianen een stek in het team.

De speler van het toernooi was al bekend. Het was dus ook te verwachten dat de positie van doelman in het elftal van het toernooi was weggelegd voor de Italiaan Gianluigi Donnarumma. De viermansdefensie bestaat uit vier EK-finalisten: Kyle Walker (Engeland), Leonardo Bonucci (Italië), Harry Maguire (Engeland) en Leonardo Spinazzola (Italië). De Italiaanse aanvoerder Giorgio Chiellini is er dus niet bij.

Op het middenveld vinden we de achttienjarige Spanjaard Pedri terug. Hij wordt geflankeerd door Jorginho (Italië) en Pierre-Emile Hojbjerg (Denemarken).

Bij de aanvallers geen Cristiano Ronaldo (Portugal) of Patrick Schick (Tsjechië). Zij werden met vijf doelpunten topschutter van het toernooi. De drie aanvallers die volgens de Uefa een plek verdienen in het elftal van het toernooi zijn Rode Duivel Romelu Lukaku, Federico Chiesa (Italië) en Raheem Sterling (Engeland).

Het elftal van het toernooi werd samengesteld door de technische observatoren van de Uefa: Packie Bonner, Esteban Cambiasso, Fabio Capello, Cosmin Contra, Corinne Diacre, Jean-François Domergue, Dušan Fitzel, Steffen Freund, Frans Hoek, Aitor Karanka, Robbie Keane, Ginés Meléndez, David Moyes, Mixu Paatelainen, Peter Rudbæk en Willi Ruttensteiner.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig