Coucke verkoopt ook opvolger van Omega Pharma
Foto: Frank Bahnmuller

Ondernemer Marc Coucke verkoopt het farmabedrijf Ceres Pharma aan een Frans investeringsfonds. Dat bedrijf had Coucke opgericht nadat hij Omega Pharma had verkocht aan het Amerikaanse Perrigo.

Dat hebben de betrokken bedrijven maandag bekendgemaakt. Net als Omega Pharma dat was, is Ceres Pharma gespecialiseerd in voorschriftvrije middelen. Via overnames is Ceres de laatste jaren flink gegroeid. Onder meer de sportdranken van Etixx en een vroeger onderdeel van Mithra zijn erin ondergebracht.

Het Franse investeringsfonds Naxicap Partners neemt Ceres Pharma nu over, bevestigen beide ondernemingen. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Coucke startte Ceres Pharma op samen met voormalig Omega Pharma-manager Mario Debel. Die blijft ook na de overname de ceo van het bedrijf. Hij zal ook een groot deel van de opbrengst van de verkoop herinvesteren in Ceres Pharma, zo staat in een persbericht.

‘Naxicap Partners zal het bedrijf steunen bij het uitbreiden van zijn marktpositie’, klinkt het ook. ‘De focus zal liggen op de internationalisering van het bedrijf en de verdere uitbreiding in de Benelux, Centraal-Europa en mogelijk ook verder.’