Voetganger omgekomen bij aanrijding in Kortrijk
Foto: vkk

Een personenwagen crashte maandagmorgen omstreeks half één tegen de gevel van bakkerij Hoornaert in de Leiestraat in Kortrijk. Daarbij kwam een voetganger om het leven. De bestuurder probeerde te vluchten, maar is opgepakt.

De bestuurder van het voertuig kwam uit de Budastraat en verloor de controle over het stuur van zijn Opel. De jongeman raakte eerst een paal en belandde daarna in de gevel van de bakkerij. Een tweede verlichtingspaal knakte nog af. Volgens omwonenden was de crash tot ver te horen. De ravage is groot.

Bij de crash is een voetganger om het leven gekomen. De dertiger was op wandel met twee vrienden. De twee vrienden konden nog wegspringen, maar de derde werd geraakt. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar tevergeefs. Hij kwam om het leven. De bestuurder probeerde vervolgens te voet te vluchten, maar is intussen samen met zijn passagier opgepakt.

De Leiestraat werd een hele tijd afgesloten voor het verkeer. Op de plek van het ongeval mag je dertig per uur rijden gezien het een fietsstraat is. Wellicht is onaangepaste snelheid de oorzaak van het ongeval.