Ook Hokkaido en Fukushima verbieden toeschouwers bij wedstrijden Olympische Spelen
Het baseballveld in Fukushima zal geen toeschouwers ontvangen. Foto: REUTERS

De regio’s Hokkaido, en Fukushima hebben ook besloten geen toeschouwers toe te laten bij de olympische competities die op haar grondgebied worden afgewerkt.

Masao Uchibori, de gouverneur van Fukushima, verklaarde dat de stijging van het aantal infecties druk zet op de ziekenhuizen in zijn regio. Volgens gouverneur Naomichi Suzuki van Hokkaido is het onmogelijk toeschouwers toe te laten door de grote stroom van mensen die vanuit Tokio afzakken. Daar stijgt het aantal besmettingen opnieuw sterk. Sapporo ontvangt ook de marathon, waarbij fans al gevraagd werden weg te blijven.

De Japanse autoriteiten hadden donderdag nog aangekondigd dat de olympische competities in hoofdstad Tokio en de nabijgelegen departementen achter gesloten deuren zouden plaatsvinden, maar dat er op de overige sites wel fans aanwezig zouden mogen zijn. Er worden in Hokkaido vijf voetbalwedstrijden afgewerkt. In Fukushima worden de baseball- en softballcompetities gespeeld.

Wedstrijden in de aangrenzende departementen, Chiba, Saitama en Kanagawa, gaan ook zonder publiek door. Voor evenementen Miyagi en Shizuoka zullen op beperkte basis supporters worden toegelaten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig