86 procent van meerderjarige Vlamingen kreeg eerste prik
Foto: BELGA

De laatste 7.000 uitnodigingen voor 18-plussers gaan deze week de deur uit, net als 30.000 uitnodigingen voor 16- en 17-jarigen.

De doelstelling om alle meerderjarigen voor 11 juli te vaccineren, wordt net niet gehaald. 7.000 Vlamingen moeten hun uitnodiging nog krijgen. Intussen zijn toch ook al 50.000 16- en 17-jarigen gevaccineerd. De resterende groep van deze leeftijd mag binnenkort ook zijn brief in de bus verwachten.

Vlaanderen behaalt nu een vaccinatiegraad van 86 procent bij de 18-plussers, en 70 procent in de hele bevolking. ‘Vlaanderen vaccineert het snelst binnen de Europese Unie’, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). ‘We zijn zelfs het Verenigd Koninkrijk voorbijgestoken. Alleen IJsland doet het nog beter.’

Juli wordt de maand van de tweede prikken. Deze en volgende week worden 1,1 miljoen vaccins gezet, waarvan 845.000 prikken. Op die manier zal tegen eind juli een volledige vaccinatiegraad van 80 procent bereikt zijn.

Ook 12- en 15-jarigen krijgen straks de kans om zich te laten vaccineren. De vaccinatiecentra werken nog door tot halfweg oktober: vanaf september worden ook docenten uit het buitenland verwacht en seizoenarbeiders uit Oost-Europese landen, die in eigen land nog geen vaccin hebben gekregen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in