Deze Belgen zullen schitteren op de Olympische Spelen
Foto: Shutterstock.com

Deelnemen is belangrijker dan winnen, luidt de olympische gedachte. Toch hopen we stiekem op heel wat Belgische medailles. Onder meer met de Red Lions, Nina Derwael en Nafi Thiam heeft ons land grote kanshebbers in huis.

Qua aantal atleten is België goed vertegenwoordigd op de Olympische Spelen, die deze zomer – met een jaar vertraging – plaatsvinden in Tokio (Japan). Team Belgium bestaat uit 122 atleten, 67 mannen en 55 vrouwen. Best veel Belgen dus. Om je een idee te geven: het is de grootste Belgische delegatie sinds de spelen van 1952 in Helsinki (Finland). Meer deelnemers betekent uiteraard ook meer kansen op een medaille. Op de vorige Spelen in het Braziliaanse Rio (2016) haalde België in totaal zes medailles binnen, deze keer mogen de ambities gerust nog wat hoger liggen. De statistici van Gracenote verwachten zelfs elf Belgische medailles. Tussen de Belgische deelnemers zitten dan ook meerdere toppers.

Nafi Thiam

Goud voor Nafi Thiam op de zevenkamp! Het was een aangename verrassing op de Olympische Spelen in Rio in 2016. Ook nu behoort ze tot de absolute topfavorieten, zelfs al heeft ze twee moeilijkere jaren achter de rug. “Ik ben volwassener en sterker geworden. Completer ook. Ik ben beter dan vijf jaar geleden”, zegt ze daar zelf over. Dat de Olympische Spelen een jaartje later plaatsvinden dan gepland, speelt in haar voordeel. Nu heeft ze geen last meer van haar elleboog.

Nina Derwael

Nina Derwael is de Belgische hoop bij het turnen. Met goud op de balk én de brug met ongelijke leggers tijdens de wereldbeker turnen in Osijek (Kroatië) heeft ze in juni nogmaals bewezen hoe goed ze wel is. Ze trekt dan ook terecht met grote ambities naar Tokio, waar ze nog beter wil presteren dan op de wereldbeker.

Red Lions

De gouden medaille is het doel van de Red Lions, al zijn ze niet de enige favoriet. De Belgische hockeymannen haalden op het Europees Kampioenschap ‘slechts’ brons na verlies tegen Nederland in de halve finale. De Red Lions hopen nog beter te zijn op de Olympische Spelen, als het er écht om gaat. In Tokio treffen de Red Lions trouwens opnieuw Nederland.

Matthias Casse

Matthias Casse is de eerste Belgische man die zich wereldkampioen judo mag noemen, een stunt die zelfs voormalig topjudoka Robert Van de Walle niet voor elkaar kreeg. Casse is dus zeker een grote kanshebber op een medaille in Tokio. Vloert hij opnieuw alle tegenstanders?

Remco Evenepoel en Wout van Aert

Uiteraard mogen de wielerhelden niet ontbreken in dit lijstje. Op de vorige Spelen wist Greg Van Avermaet goud te pakken in de olympische wegrit. Vijf jaar later is hij opnieuw van de partij, al maakt het ‘jonge geweld’ wellicht nog meer kans. Dan hebben we het natuurlijk over Remco Evenepoel en Wout van Aert, die zowel aan de wegrit als de tijdrit deelnemen.

Pakt België goud op de Olympische Spelen?
Wed verantwoord bij Unibet »