Heb jij recht op een premie van minstens 500 euro voor een nieuwe gasketel?
Foto: Shutterstock.com

Verwarm jij je huis nog met een gasketel die meer dan twintig jaar geleden geïnstalleerd werd? Zo ja, dan is het tijd om na te denken over een nieuwe gascondensatieketel. Zelfs als de oude nog perfect werkt, want een nieuwe gascondensatieketel is niet alleen zuiniger en groener, je kunt ook een premie van minstens 500 euro ontvangen.

Net zoals bij heel wat andere, oude toestellen in huis, is het zinvol om een oude gasketel van meer dan twintig jaar oud vaarwel te zeggen. Technologie staat nu eenmaal niet stil en door nu te investeren in een nieuwe gascondensatieketel kun je jaarlijks flink wat geld en energie besparen.

Zuiniger en groener

Gasketels die meer dan twintig jaar geleden werden geïnstalleerd, verwarmen veel minder efficiënt dan de gascondensatieketels die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn. Zelfs oude gasketels die nog perfect werken, verbruiken helaas veel meer energie en stoten ook meer CO2 uit. Een nieuwe gasketel is dus niet alleen zuinig, maar ook groener!

Lagere energiefactuur en minder kosten

Door het lagere verbruik van een nieuwe gascondensatieketel, kun je op jaarbasis makkelijker tot 700 euro besparen en 30 tot 48 procent minder CO2 uitstoten. Toegegeven, een nieuwe gascondensatieketel kost minstens 2.600 euro, maar door het zuiniger verbruik en de beperkte onderhoudskosten, verdien je deze investering snel terug. Zeker als je ook nog eens een vervangpremie van minstens 500 euro van gas.be aanvraagt.

Premie van minstens 500 euro

Iedereen die zijn oude gasketel van meer dan twintig jaar oud laat vervangen door een nieuwe, zuinige gascondensatieketel, gaswarmtepomp of hybride ketel op gas kan de vervangpremie van minstens 500 euro van gas.be aanvragen. Vervang je je warmwatertoestel op gas, dan kun je ook 200 euro extra premie ontvangen. Wie zijn individuele ruimteverwarming op gas vernieuwt, kan hiervoor 150 euro per toestel (voor maximum 3 toestellen) ontvangen. Heel wat financiële extra’s dus die ook nog eens combineerbaar zijn met eventuele lokale premies en premies van je distributienetbeheerder.

Online je premie aanvragen

Moeilijk is het trouwens niet om deze premie van gas.be aan te vragen. Op premie.gas.be vind je een handig formulier om stapsgewijs je aanvraag voor de premie in te dienen. De belangrijkste documenten om toe te voegen, zijn een bewijs dat je gasketel meer dan twintig jaar oud is, foto’s van de oude en nieuwe installatie, en een factuur van de nieuwe gascondensatieketel.

Investeren in de toekomst

Niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst is het zinvol om nu te investeren in een nieuwe gascondensatieketel. Deze nieuwe toestellen kunnen in de toekomst perfect overweg met groene alternatieven als groen gas en groene waterstof. Een condensatieketel van vandaag en je pijpleidingen hoeven niet vervangen te worden in de toekomst als je wil overschakelen naar groen gas. Een investering in gas vandaag, is dus ook een investering in de toekomst die goed is voor je portemonnee en het milieu.

Ook Guy liet zijn oude gasketel vervangen: ontdek hier waarom dit voor hem een slimme keuze was.

Lees hier meer over de voorwaarden of vraag hier je premie van minstens 500 euro voor een nieuwe gasketel aan.

Gas is bron van positieve energie.
Lees hier meer over de voordelen van verwarmen met gas.