Brokstukken vermist Russisch vliegtuig gevonden, geen overlevenden
Foto: via Reuters

In het oosten van Rusland zijn brokstukken van het vermiste vliegtuig teruggevonden. Alle 28 passagiers aan boord zijn omgekomen, melden Russische persbureaus. De nooddiensten hebben het wrak gelokaliseerd op 4 kilometer van de eindbestemming, volgens het Russische luchtvaartagentschap.

Het AN-26-toestel vloog van Petropavlovsk-Kamtsjatski naar Palana op het schiereiland Kamtsjatka toen het ophield met het uitzenden van zijn verkenningssignalen, aldus de agentschappen Interfax en RIA Novosti. Dat gebeurde op zo’n 9 kilometer van de aankomstlocatie, 10 minuten voor de geplande landing.

Kort na de verdwijning is een reddingsactie met twee helikopters ingezet. Er zijn geen overlevenden gevonden. Onder de 28 inzittenden bevonden zich zes crewleden en een of twee kinderen. De burgemeester van Palana is een van de slachtoffers.

De regering van Kamtsjatka verklaart dat de in 1982 gebouwde AN-26 in goede staat was en diverse veiligheidscontroles had doorstaan. Dit type toestel van de Oekraïense vliegtuigbouwer Antonov was in de afgelopen jaren betrokken bij meerdere ongelukken met tientallen doden tot gevolg.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig