Brandweerman vindt zevenjarige dochter in puin van ingestort flatgebouw
Het lichaam van de zevenjarige Stella Cattarossi werd vrijdag gevonden. Foto: AFP

Negen dagen na de instorting van een flatgebouw in Miami blijven de reddingswerken moeizaam verlopen. Vrijdag werden nog twee lichamen geborgen, waaronder dat van een zevenjarig meisje. De vader van het meisje, een lokale brandweerman, was erbij toen ze zijn dochter vonden.

Het lichaam van het zevenjarige meisje dat vrijdag aangetroffen is, werd geïdentificeerd als Stella Cattarossi. Volgens getuigen droeg de vader, een lokale brandweerman, het lichaam zelf weg. Hij bedekte het met zijn brandweerjas en legde er een Amerikaanse vlag over, aldus de lokale nieuwszender Local 10. ‘Toen hij besefte dat er gezocht werd in de buurt van waar het meisje zich bevond, stond hij meteen zij aan zij met zijn collega’s’, zegt de woordvoerder van de brandweer.

Het meisje woonde in het appartement met haar moeder en grootouders. Haar tante was op bezoek in Argentinië en eveneens aanwezig in het appartement op de bewuste nacht. Ze is het derde kind dat werd aangetroffen onder het puin.

Vrijdag werd de zoekactie hervat, nadat die een dag eerder tijdelijk was gestaakt uit vrees dat het hele gebouw zou instorten. De reddingswerkers konden drie lichamen bergen, waaronder het lichaam van Stella Cattarossi. Het officiële dodentol is intussen gestegen tot 22. Nog eens 126 mensen blijven vermist, al is nog steeds niet zeker hoeveel mensen zich exact in het gebouw bevonden toen het ’s nachts instortte.

Orkaanseizoen bemoeilijkt mogelijk reddingsoperatie

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag de site bezocht, en sprak ongeveer drie uur lang met de familieleden van de overledenen en de vermisten.

De autoriteiten hopen de komende dagen zo veel mogelijk voortgang maken met puin ruimen aangezien met Elsa de eerste orkaan van het seizoen voor de deur staat, en die de reddingsoperatie nog kan bemoeilijken. De tropische storm hangt nu nog boven de Caraïben, maar zou in de nacht van maandag op dinsdag in het zuiden van Florida arriveren. Het exacte pad blijft echter nog onduidelijk.

Ondertussen wordt ook duidelijk dat er al verschillende keren gewaarschuwd werd voor structurele gebreken in het gebouw. Een renovatie ter waarde van 9 miljoen dollar, waarvoor eigenaren rond deze tijd financiële bijdragen moesten leveren, zou binnenkort zijn begonnen.