Gigantisch graffitiportret van Messi onthuld aan eerste school in geboortestad Rosario
Foto: afp

In het Argentijnse Rosario, de geboortestad van Lionel Messi (34), is een gigantisch graffitiportret onthuld van de Argentijnse voetbalster.

De tekening is 14 meter hoog en 8 meter lang en prijkt op een muur van een flatgebouw in La Bajada, de wijk waar Messi woonde in zijn jeugd. Het gebouw staat tegenover de lagere school waar de aanvoerder van de Argentijnse nationale ploeg op de banken zat.

Op de graffititekening staat Messi met baard, zonder shirt van Barcelona of de Argentijnse nationale ploeg. Centraal is een ander beeld te zien van het jongetje Lionel Messi dat met een bal speelt. ‘Van een ander melkwegstelsel ... en van mijn wijk’, staat op de muurschildering te lezen.

Gigantisch graffitiportret van Messi onthuld aan eerste school in geboortestad Rosario
Foto: afp

Messi heeft op de muurschildering twee schoenen met veters om de nek hangen: een zwart en vuil en een verguld, een verwijzing naar de gouden schoen voor Europese topschutter in een seizoen, een onderscheiding die hij al zes keer kreeg.

Het voetbalicoon staat sinds donderdag niet meer onder contract bij Barcelona. Hij is momenteel aan de slag op de Copa America met Argentinië. Zaterdag staan de Argentijnen tegenover Ecuador in de kwartfinales.